3 Lisansüstü Öğrencisine Burs

Daha yürünebilir ve yaşanabilir kentler için yaya hakları ve yaya kültürü konularında çalışan lisansüstü öğrencilerine vereceğimizi açıkladığımız bursun sahipleri belli oldu.

Geçen yıl Kasım ayında 41. İstanbul Maratonu'na katılan üyelerimizin topladığı bağışlarla vereceğimizi duyurduğumuz 2 bin TL’lik bursa, oluşan fonla 3 lisansüstü öğrencisi hak kazandı. Tarafsız bir bilim kurulunun değerlendirmesi sonucu Ayça KocakuşakKübra AlagözMerve Biçer (alfabetik sırayla) tezleri ile Yaya Derneği bursuna hak kazandılar.

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıya yanıt veren lisansüstü öğrencilerinin tez özetleri, bilim kurulu üyeleri; Prof.Dr. Haluk Gerçek (İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü- emekli), Doç.Dr. Hilmi Evren Erdin (DEÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü),
Prof.Dr. Nilay Çabuk Kaya (AÜ Sosyoloji Bölümü) tarafından değerlendirildi. Derneğin 2 üyesinin katıldığı 41. İstanbul Maratonu kapsamında toplanan bağışlarla 3 öğrencinin bursunu karşılayacak bir fon oluşmuştu.

Yaya Derneği olarak, her biri 2 bin TL burs almaya hak kazanan Ayça Kocakuşak, Kübra Alagöz, Merve Biçer’i kutluyor, başvuruda bulunan tüm değerli öğrencilere bu alanda emek vermeyi seçtikleri için yürekten teşekkür ediyoruz.

Yaya Derneği Yönetim Kurulu

Not: Kampanya iznimiz Eylül ayına kadar devam ediyor, dilerseniz kampanya hesabımıza bağış yaparak daha çok genç bilim insanı ve araştırmacının bu konuda çalışmasına destek verebilirsiniz.

Yaya Derneği kampanya bağış hesabı:
IBAN: TR 050001000884856840305002
Ziraat Bankası

884 - 26 Ağustos/İzmir Şubesi
Hesap No: 0884856840305002

(25 Eylül 2019 tarih ve 49124 sayılı İzmir Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Md. izniyle)

12.02.2020202