Panel: "Kentsel Tasarım, Erişilebilirlik ve Yayalar"

4 Aralık 2021, 15.30-17.00-Akdeniz Akademisi YouTube Kanalı
Adil Çamur(DEU Kamu Yönetimi Bölümü), Arzu Erturan(MSGÜ Şehir ve Planlama Bölümü), Mahir Işık(Yaya Derneği Kurucu Üyesi, Engellilik Alanında Hak Savunucusu), Merve Akı(WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler), Yusuf Ak(Engelli Hakları Aktivisti, Eğitimci)

Müşterekler denince ilk akla gelenlerden biri kent. Kent ve ’iyi tasarım’dan bahsedince önümüze çıkan kavramlardan biriyse ‘erişilebilirlik’. Peki kent hayatı yayalara bu hakkı tanıyor mu? İyi Tasarım/GoodDesign_6 İzmir kapsamında Yaya Derneği olarak düzenlediğimiz çevrimiçi “Kentsel Tasarım, Erişilebilirlik ve Yayalar” paneli; yaşadığımız kentler, sokaklar, mahalleler ve meydanlarda ‘Yaya olarak varolmaya çalışan herkesin hak ihlaline ve ayrımcılığa uğramadan kamusal alanlardan yararlandığı daha iyi bir müşterek geleceği nasıl hayâl ve inşa edebiliriz?’ sorusunu erişilebilirlik alanında uzman konuşmacılar ve aktivistlerle yanıtlamaya çalıştı.
Adil Çamur
DEU Kamu Yönetimi Bölümü
Arzu Erturan
MSGÜ Şehir ve Planlama Bölümü
Mahir Işık
Yaya Derneği Kurucu Üyesi, Aktivist
Merve Akı
WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler
Yusuf Ak
Engelli Hakları Aktivisti, Eğitimci
The city is one of the first things that come to mind when it comes to the commons. When we talk about the city and 'good design', 'accessibility' is a prominent concept. But does city life give pedestrians this right? “Urban Design, Accessibility and Pedestrians“ panel tried to answer the question "How can we imagine and build a better common future where everyone who tries to exist on foot benefits from public spaces without violation of rights and discrimination?" with speakers and activists who are experts in the field of accessibility.