Yeni Dernek Merkezimizi Açtık

Yeni dernek merkezimizin açılışını üye, destekçi ve gönüllülerimizin katılımıyla 20 Mart 2019 Çarşamba akşamı yaptık.

Açılışta bir ilk de yaşandı; duvarlarımızda Haluk Gerçek'in çalışmalarından seçtiğimiz 16 kareden oluşan "Yürüyüş Fotoğrafları" seçkisi yer aldı. Ayrıca derneğimize kaynak yaratmak için bağış karşılığı fotoğraf kampanyasını da başlatmış olduk.

Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Elif Birol, Yaya Derneği’nin hak temelli bir yapı olma sözünün ilk günden beri arkasında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Yaklaşık iki sene önce, sosyal medya üzerinden yapılan bir çağrıyla biraraya gelmiştik. Yaya hakkı konusu, toplumsal bir sorundur ve sizlerin de desteğiyle gündemde. Bugün burada olmanızdan ve desteğinizi görmekten dolayı çok mutlu ve umut doluyuz."

Duvarlarımızda "Yürüyüş Fotoğrafları" seçkisini sergilediğimiz Prof.Dr.Haluk Gerçek hocamız; ulaşım plancısı, İTÜ'den emekli bir akademisyen olmasının yanısıra aynı zamanda iyi bir fotoğrafçı da.

Kendisi, hem uzun zamandır sürdürdüğü fotoğraf uğraşının ürünlerini bu kampanya çerçevesinde Yaya Derneği'ne bedelsiz olarak kullanma izni verdi, hem de bizim ısrarımızı kırmayarak, ilk kez bir sergide kamuoyu ile paylaşmış oldu.

Açılışta, bu güzel yapıtları koleksiyonuna katarak, aynı zamanda derneğimizi desteklemek isteyenler için sınırlı sayıdaki imzalı fotoğrafların bağış karşılığı edinilebileceği kampanyamızı duyurduk.

Bu kampanyayı, Nisan ayında internet ortamına da taşıyacağız, ama fotoğrafları dernek merkezimizde şimdiden görüp seçebilirsiniz.

Ulaşım plancısı Prof. Dr.Haluk Gerçek, açılıştaki söyleşisinde, yürüme ve yayalıkla ilgili düşüncelerini paylaştı. Gündemde yaklaşmakta olan yerel seçim olunca, ister istemez, adayların kente dair söylemleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kısa alıntılar paylaşıyoruz:

(...) İzmir’in gerçekten ciddi altyapı sorunları, ulaşım sorunları var. Umarım yeni yerel yönetim bu konulara biraz daha yaya ve bisiklet ulaşımı öncelikli olarak yaklaşabilir. Maalesef siyasetle planlama, bilim ve mühendislik her zaman el ele gidemiyor. Siyasetin kendisine özgü bazı kuralları, gereksinmeleri var. (...) Umuyorum yeni dönemde, İzmir’de gerek yaya hakları için, gerek bisikletliler için çok daha geniş olanakların, daha rahat bir kentsel mekan kullanımının mümkün olabileceği bir ortamın oluşturulması yönünde çalışmalar olur.

(...)Ben, yerel seçimler öncesinde hiçbir belediye başkanı adayından 'Kent merkezine otomobille girişleri azaltmak için fiyatlama ve otopark politikaları uygulayacağız, otomobilleri kısıtlayacağız' şeklinde bir proje duymadım. En azından İzmir’de bunu bekliyordum. Eskişehir’de bekliyordum. (...)"

20 Mart 2019 Çarşamba akşamı, bu kısa fakat verimli zaman diliminde birarada olmaktan biz çok mutlu olduk. Başta değerli hocamız Haluk Gerçek olmak üzere, yeni merkezimizin sevincini bizimle paylaşan, mesajla, gelerek, düşünceleriyle bizimle olan, kutlama ve açılış organizasyonuna emekleriyle katkı veren herkese buradan bir kere daha çok teşekkür ediyoruz.

Önümüzdeki dönemde yapmak istediğimiz çalışmalar ve koyduğumuz hedefler için temel işlevlere karşılık verebilen, çalışma ofisi, toplantı salonu, mutfağı, tuvaleti olan ve erişilebilir bu mekân değişikliği önemli bir adımdı. Katkı ve katılımlarınızı bekliyor ve diyoruz ki:

Haydi! Daha yaşanabilir kentler için, gelin birlikte yürüyelim!

Yaya Derneği Yönetim Kurulu

Açılış fotoğrafları © Arzu F. Güngör

Tüm fotoğraflar için facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

21.03.2019368