Yaya Derneği Çevrimiçi Buluşmalar -I-

Yaya Dernegi Çevrimiçi Buluşmalar-1

Yaya Derneği “Çevrimiçi Buluşmalar” serisinin ilk bölümünde yürüme üzerine güncel yaklaşımları, çalışmaları ve uygulamaları gündemimize alıyoruz.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Doç.Dr. Eda Beyazıt İnce moderatörlüğünde gerçekleştireceğimiz buluşmanın konuşmacı konukları; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Arş.Gör. Arzu Erturan, WRI Sürdürülebilir Şehirler'den Merve Akı ve Marmara Belediyeler Birliği'nden Görsev Argın.

Ayrıca İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan ve Yaya Derneği İstanbul Girişimi'nden Görkem Akyol da buluşmanın bir bölümünde bulunarak katkıda bulunacaklar.

14 Mart 2021 Pazar günü saat 14.00'da gerçekleşecek webinarımızı Yaya Derneği Youtube kanalından canlı izleyebilir sorularınızla katkıda bulunabilirsiniz.

Yürümeyi çeşitli açılardan konuşmayı hedeflediğimiz "Çevrimiçi Buluşmalar"  serimizin ilkinde sizleri de aramızda görmek isteriz.

Yaya Derneği

Görsev Argın:
Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde (2009) tamamladıktan sonra yüksek lisans derecesini yine ODTÜ’den Kentsel Tasarım (2012) alanında almıştır. Şu anda doktora eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Şehir ve Bölge Planlama Programında devam etmektedir. Doktora tez çalışmasında, mobil cihazların ve konum tabanlı uygulamaların kent deneyimine olan etkilerini araştırmaktadır. 2015-2019 arasında İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde Araştırma Görevliliği yapmış, 2018-2019 akademik yılı boyunca KU Leuven’de (Belçika) misafir araştırmacı olarak araştırmalarına devam etmiştir. 2018 yılında kurulmuş olan Brüksel bazlı Alt_Shift* Altering Practices for Urban Inclusion isimli çalışma grubu üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Araştırma konuları başlıca kentsel tasarım, kentsel deneyim, mekânsal biliş, melez kamusal mekân, yürüme ve haritalamadır. 2020’den beri Marmara Belediyeler Birliği bünyesinde kurulan Kent ve Toplum Çalışmaları Derneği’nde Proje Koordinatörü olarak görevini sürdürmektedir.

Arzu Erturan:
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 2008 yılında mezun oldu. 2011 yılında aynı üniversitenin Kentsel Planlama yüksek lisans programını ‘Kamusal Alan’ konusunda hazırladığı teziyle tamamladı. Kurucularından olduğu Sokak Bizim Derneği’nin 2010-2019 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığını sürdürdü. Halen yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarına devam etmekte. Kamusal alan, sürdürülebilir ulaşım, yaya ve bisiklet ulaşımı, erişilebilirlik konularında çalışmakta. 2014’ten beri araştırma görevlisi olarak çalıştığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde ‘Yürünebilirlik’ konulu doktorasına devam etmektedir.

Doç. Dr. Eda Beyazıt İnce:
İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğretim üyesi ve IstanbulON Kentsel Hareketlilik Laboratuvarı’nın kurucu direktörüdür.  Lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra İTÜ'de 2006 yılında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Doktora tezini 2013 yılında ulaşım yatırımlarının sosyo-mekansal eşitsizlikler üzerindeki rolü konusunda Oxford Üniversitesi Transport Studies Unit’te tamamlayan Beyazıt İnce’nin İstanbul’da ulaşımın sosyo-mekansal ve çevresel etkileri, ulaşımın toplumsal cinsiyet boyutu ve düşük karbonlu hareketlilik üzerine araştırmaları bulunmaktadır. TÜBİTAK, YÖK ve uluslararası fonlarca desteklenmiş çalışmaları bulunan Beyazıt İnce, aynı zamanda Otonom ve Bütünleşik Araçların Geniş Etkileri konulu Avrupa Komisyonu COST Eylemi çekirdek üyesidir ve Istanbul SUMP projesine paydaş katılım uzmanı olarak katkı vermektedir.

Merve Akı:
Ekim 2013’de WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ekibine katılan Merve Akı, Kentsel Hareketlilik Yöneticisi olarak çalışmaktadır. Kentsel Hareketlilik alanında yer alan yaya ve bisikletli gibi aktif ulaşım türlerinin planlanması ve tasarımı; “Entegre Ulaşım” konusunda özellikle metrobüs projelerinin yol güvenliği ve erişilebilirlik denetimlerinin gerçekleştirilmesinde; “Kentsel Gelişim ve Erişilebilirlik” konusunda ise bütünleşik sokak tasarımı, toplu taşıma odaklı gelişim modelinin uygulanması üzerine çalışmaktadır. Bununla birlikte, saha çalışmalarının hazırlanması ve yürütülmesi, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile raporlama ve haritalama süreçlerinin gerçekleştirilmesinde görev almaktadır.  Halihazırda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Şehircilik Doktora Programına devam eden Merve Akı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde tamamlanmış olan TUBİTAK Projesinde aktif olarak görev almıştır. Merve Akı, özellikle “Ayda Bir Gün Sokak Bizim” ve “Kaldırım Nerede” etkinlikleriyle dikkat çeken Sokak Bizim Derneği’nin üyelerindendir.

10.03.2021297