Yaya Derneği Kuruluş Toplantısını Yaptık

Avrupa Yaya Hakları Bildirisi’nde yazılı olan hakların savunusu amacıyla 16 Nisan 2018 tarihinde yola çıkan Yaya Derneği’nin kurucuları, 14 Mayıs 2018 tarihinde Kemeraltı’ndaki Azize Kafe’de yapılan kuruluş toplantısında yeni üyeleriyle konuklarını ve basın kuruluşlarının temsilcileriyle gönüllülerini ağırlayarak derneğin kuruluş amacı, hedefleri, yapılanması ve önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek katılımcıların bu konulardaki görüş, düşünce, öneri ve eleştirilerini dinledi.

Ayrıca Kanun Hükmünde Kararname ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nden atılan araştırma görevlisi Dilek Karabulut’un kent hakkı ve mücadelesi konusunda yaptığı konuşmadan sonra Yaya Derneği kurucusu yazar Mahmut Eşitmez tarafından kaleme alınan Yaya Derneği Kuruluş Bildirisi okunarak Yaya Derneği’nin yaya hakları konusundaki öncelikli politika ve öncelikli stratejileriyle amaç ve hedefleri tüm katılımcılarla paylaşılarak kamuoyuna duyuruldu.

14.05.201876