Burs Kampanyası

"Yaya hakları, kültürü üzerine çalışacak hukukçular, sosyologlar, şehir plancıları olsun istiyoruz. Bu konuda çalışan/çalışacak lisansüstü öğrencilerine burs kampanyası sürüyor"

Yaya Derneği'ni temsilen iki üyemiz Arzu Filiz Çıdamlı ve Zerrin Yatağan, 3 Kasım 2019 Pazar günü binlerce koşucu ve STK gönüllüsü ile birlikte, İstanbul Maratonu’nda 15 kilometre uzunluğundaki parkuru tamamladılar.

Asya'dan Avrupa'ya kilometrelerce yürürlerken arkadaşlarımızın üzerlerinde, göğüs kısmında derneğimizin o çok sevdiğimiz logosunu ve sırtlarında bu yılki projemiz "#YürünebilirKentler" yazısını taşıyan beyaz tişörtler; akıllarında ise bu yürüyüşle yaratılacak farkındalıkla mümkün olduğu kadar çok lisansüstü öğrencisini bu alanda çalışmaya teşvik edecek miktarda burs toplayabilmek vardı. Şu ana dek burs fonumuz için 96 kişiden, toplam 6106 TL bağış topladık.

Evet, daha önce de paylaştığımız gibi, yıllık 2 bin TL burs miktarı ile 25 lisansüstü öğrencisinin "#YayaHakları ve #YayaKültürü" alanındaki çalışmalarına destek olmayı hedefleyen "Yürünebilir Kentler” adlı bir kampanya başlattık. Bunun için de gerekli olan 50.000 TL bağış miktarı hedefini koyduk.

Kampanya için gerekli izinler alındı. Gelecek yıl Eylül ayına kadar farklı vesileler ile bu projemizi öne çıkarıp daha çok destek bulmaya çalışacağız.

Zaman hızlı ilerliyor ama geç kalmadınız. Eğer bu projeyi desteklemeyi düşünüp çorbada tuzunuz olması için henüz adım atamadıysanız, merak etmeyin. 41. İstanbul Maratonu koşusu bitti ancak bağış süresi sona ermedi. Adım Adım arayüzü ile açılan kampanyalara bağışlar, bu hafta da cuma akşamına kadar devam ediyor olacak.

Ayırabileceğiniz bütçenin küçüklüğü sizi kaygılandırmasın, aslında ne kadar çok sayıda destekçiden bağış gelirse sonuç o kadar anlamlı.

Böylece, "Yürünebilir Kentler için çalışın" demiş olacağız; gençlere cesaret vermiş olacağız. Daha çok bağış, daha çok burs demek!

Yaya hakları üzerine çalışacak hukukçular olsun istiyoruz; yaya kültürü çalışacak sosyologlar olsun, şehir plancıları otomobillere göre değil insanlara göre kentler tasarlasınlar...

12.11.2019146