Kemeraltı Yayalaştırma Projesi Eksiklikleri Giderilerek Devam Ettirilmeli

Yaya Derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz 2018 tarihinde uygulamaya konulan Kemeraltı Yayalaştırma Projesi hakkında görüş, düşünce, öneri ve eleştirilerini 30 Temmuz 2018 tarihinde basına ve kamuoyuna ilettiği basın duyurusu ile açıkladı.

Yaya Derneği, öneri başlıklarıyla düzenlediği “Kemeraltı Yayalaştırma Projesi Eksiklikleri Giderilerek Devam Ettirilmeli” isimli basın duyurusunda, yapılan uygulamaların gerçek ve tam bir yayalaştırma projesi haline getirilmesini, uygulamaya konulan projenin, yakın çevredeki diğer yaya alanlar ile ilişkilendirilmesini, proje uygulamasında taraflar arası ikna, uzlaşma, katılım ve işbirliği süreçlerine önem verilmesini, proje uygulamasında Kemeraltı’nın kendine özgü bölgesel özelliklerinin dikkate alınmasını, proje uygulamasında, proje alanının yakın çevresinde oluşan sorunların dikkate alınmasını, yaya güvenliğini tehdit eden motosikletlerle ilgili gerekli önlemler alınmasını, proje ile ilgili bir kriz planının hazırlanmasını, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin proje alanındaki diğer çalışmalarının, projenin başarısı açısından dikkate alınmasını talep etti.

30.07.2018106