Umut Veren Bir Başlangıç*

Yıllardır (1999’dan beri) dernek işleriyle mesafeliydim, geçen ay bir adım atıp güvendiğim bir arkadaşımdan gelen öneriyi kabul ettim ve @yayadernegi diye taptaze bir derneğin kuruluşunda yer aldım.

Bu konularda zaten yıllardır kafa yoran, emek veren, çalışkan ve yaratıcı insanlardan oluşan bir ekip hâlihazırda bir araya gelmişti; kurucu üye isem de, valla hazıra konmuş gibi oldum. laugh Tabii bir yandan da her şey yeni başlıyor, ben elimden geldiği kadar dahil olmak ve tüm ülkede örgütlenmesi hedeflenen bu girişime gücüm ölçüsünde katılmak istedim.

Ne istiyorum?

Meydanlarda, yollarda, mahallemde, sokağımda, yaşadığımız her yerde; endişelerle tökezlemeden motorlu taşıtlarca ezilmeden, keyfi ve zorba inşaat panelleriyle sınırlanmadan, kaldırım işgalleriyle yolum kesilmeden, özgürce, dilediğimce, ister ulaşım ister aylaklık için olsun, yürüyerek var olabilmek, güvenle adım atabilmek istiyorum.

Kentler şefkatli ve sorumlu olmalı; motorlu araçlara değil, içlerinde yaşayanlara, öncelikle de dezavantajlı sakinlerine kucak açmalı diyorum.
Haklarımız var, taleplerimiz olmalı. Bir araya gelirsek bir değişim dalgası yaratabiliriz.

Katılmayı düşünürseniz, www.yayadernegi.org’a bir göz atın. 14 Mayıs’ta 18-20 arası bizi Kemeraltı’nda, Azize Kafe’de bulun.

Arzu Filiz Güngör

10.05.2018286