Hak Temelli Mücadele Örgütü Olabilmek...

Yaya Derneği, insan hakları ve kent hakkı bağlamında; bunun özel bir türü olan yaya haklarını esas alan hak temelli bir mücadele örgütüdür ve öyle kalmalıdır.

O nedenle, öncelikle hak mücadelesi yapan bir örgütün temel özelliklerine sahip olmalı ve hiç kimse ya da kurumdan korkmadan ya da etkisinde kalmadan evrensel hukuk kuralları çerçevesinde bir mücadele örgütü olarak çalışmalıdır.

Bir mücadele örgütü olarak kurumsallaşmalı, karşı çıkıp mücadele ettiği haksız uygulamaları teşhir edip; nedenlerini analiz etmeli ve doğru, etkili mücadele strateji ve yöntemleri belirleyerek sonuç alıcı başarılar elde etmelidir.

Bu çerçevede, hem Yaya Derneği örgütünün, hem de tüm yönetici ve üyelerinin cadde, sokak, meydan, kaldırım ve park gibi kamusal alanlarda var olup mücadele ederek; aynen diğer insan hakları aktivistleri gibi, bu mücadelenin en ön safında yer alması gerekmektedir.

İşte bu nedenle, bu düşünce çerçevesinde Yaya Derneği’nin hak temelli bir mücadele örgütü olmasını isteyenlerin, Yaya Derneği’nin üye ve gönüllüsü olarak cadde, sokak, kaldırım ve parklarda hep birlikte vereceğimiz bu mücadelede bizlere yardımcı olmasını, üye ya da gönüllü olarak bizlere destek vermesini bekliyoruz!

Ali Rıza Avcan

19.09.2018197